Ulriqa Fernqvist

Foto: Carl Thorborg

Ulriqa är utbildad vid Balettakademien i Stockholm. 1996 började hon arbeta med New Now Dancers, ett Cunninghambaserat kompani i Köpenhamn. Därefter följde flera år vid Älvsborgsteaterns Dansensemble i Borås där hon arbetade med koreografer som Björn Elisson, Peter Svenzon, Jo Strömgren, Jessika Iwanson och Natalie Ruiz.

Sedan år 2000 har Ulriqa arbetat som frilansande dansare framför allt med Art Of Spectra och koreografen Peter Svenzon. Hon även har arbetat med Björn Elisson, Håkan Mayer, Carl Olof Berg, Minna Krook, Nanna Nilsson och Dorte Olesen samt med Fin Walker på Royal Opera House i London.

Ulriqa har erfarenhet som koreografassistent och repetitör för Peter Svenzon. Hon har även undervisat i modern partnering och varit repetitör för Björn Elisson. Ulriqa har medverkat i teater, film och konstprojekt bl.a. med Carl Olof Berg och med Mats Hjelm. Hon har erfarenhet som skådespelare samt driver det egna musikprojektet Audio Donky.

Den senaste perioden har Ulriqa medverkat i uppsättningar av Peter Svenzon och Art of Spectra samt av Håkan Mayer på GöteborgsOperan.