Sophie Augot

Foto: Carl Thorborg

Sophie är utbildad till dansare vid Kungliga Svenska Balettskolan och Danshögskolans Dansarlinje som hon utexaminerades från 2004.

Hon har arbetat som frilansdansare både i Sverige och utomlands och har bland annat återkommande arbetat med koreografen Björn Säfsten.

Bland koreografer som Sophie har arbetat med kan nämnas, Martin Forsberg, Stina Nyberg, Alexander Gottfarb, Christina Tingskog, Efva Lilja, Carl Olof Berg, Cristina Caprioli, Anna Källblad och Kenneth Kvarnström. Sophie undervisar och ger workshops i improvisation och repertoararbete, har medverkat i och koreograferat en rad dansfilmer och musikvideos samt regisserat en musikvideo för artisten Öhrn.

Under 2014–2015 var Sophie anställd vid K. Kvarnström & Co vid Kulturhuset Stadsteatern där hon arbetade med koreografer som Örjan Andersson, Ina Christel Johannessen och Kenneth Kvarnström samt medverkade i föreställningen Vem bestämmer? i regi av Jonna Nordenskiöld.

Under den senaste perioden har Sophie arbetat med koreografen Alexander Gottfarb i Wien samt teaterföreställningen Jag ska vidare i regi av Isak Hjelmskog på Regionteatern Blekinge Kronoberg. För närvarande går hon den kompletterande skådespelarutbildningen på STDH samt medverkar i Björn Säfstens nästkommande produktion Landscapes of I för Riksteatern.