Robert Malmborg

Foto: Carl Thorborg

Robert är utbildad vid Kungliga Svenska Balettskolan, modern nutida inriktning under åren 2003-2006. Han har tränat streetdance/hiphop sedan 2002 bland annat i Sverige, USA, England, Danmark och Tjeckien.

Under åren 2006-2010 arbetade Robert med Bounce Streetdance Company där han medverkade i Gökboet på Dansens Hus i Stockholm samt på turné i Sverige och runt om i Europa. Han medverkade även i The Last Bounce i Globen.

Robert medverkade i föreställningen Kamuyot, ett samarbete mellan Batsheva Dance Company och Riksteatern och var därefter engagerad vid Batsheva Dance Ensemble under ledning av koreografen Ohad Naharin i Israel. Han har även arbetat med koreografer som Sharon Eyal & Gai Bachar, Pontus Petersson, Rebecca Chentinell, Joe Moran och Sebastian Lingserius.

Han har medverkat i musikalerna West Side Story på NorrlandOperan och Romeo och Julia på Göta Lejon i Stockholm samt under åren 2011-2013 i Fredrik ”Benke” Rydmans Svansjön i Sverige och på turné runt om i Europa.

Under 2014-2015 har Robert varit engagerad vid K. Kvarnström & Co på Kulturhuset Stadsteatern där han har medverkat i Doubletake, TAPE och Youyouyou.