Pär Andersson

Foto: Matilda Rahm

Pär är utbildad till dansare vid Kungliga Svenska Balettskolan samt vid P.A.R.T.S. i Bryssel under åren 2005–2010. Efter avslutad utbildning har Pär arbetat som frilansdansare inom nutida dans.

Under 2010–2011 arbetade han med koreografen Eva Lundqvist, Vindhäxor och medverkade i tre stycken som spelades på Dansens Hus och Teater Replica i Stockholm. Pär har även arbetat med koreograferna Malin Elgán, både på scen och film samt med Martin Forsberg i Danmark. Han har också tillsammans med dansaren Linda Blomqvist skapat två duetter och med konstnären Alex Mirutziu dansfilmen But a document.

Under 2014–2015 var Pär varit anställd vid K.Kvarnström & Co på Kulturhuset Stadsteatern där han har arbetade med koreografer som Örjan Andersson, Ina Christel Johannessen och Kenneth Kvarnström. Hösten 2015 medverkade han även i Unga Klaras föreställningen Vem bestämmer? i regi av Johanna Nordenskiöld.

Pär har även medverkat i produktionerna Det var inte jag.Igen. med konstnären Jesper Waldersten medverkande på scen av Kenneth Kvarnström samt Come back to see us av Ina Christel Johannessen på Kulturhuset Stadsteatern.

Under den senaste perioden har Pär arbetat med koreografen Malin Elgan.