Ossi Niskala

Foto: Håkan Larsson

Ossi är utbildad vid Danshögskolan i Stockholm. Sedan 1992 har han dansat verk av koreografer som Margaretha Åsberg, Björn Elisson, Helena Franzen, Kajsa Giertz, Dorte Olesen och Charlotta Engelkes.

Bland de teatrar Ossi varit engagerad vid kan nämnas Norrbottensteatern, Dramaten och Västmanlands Teater där han medverkat i uppsättningar av bl.a. Kajsa Giertz, Martin Rosengarten, Dorte Olesen, Simon Moqi Trolin och Charlotte Engelkes. Han har medverkat i produktioner som Tusen år hos gud av Stig Dagerman, Momo eller Kampen om tiden, Pelle Snusk och Orfeus i Underjorden.

Ossi har även arbetat som koreograf, bl.a. på Västmanlands Teater och Zebradans. Han har erafenhet som skådespelare både på scen och på film och är kunnig inom luftakrobatik.

Under den senaste perioden har Ossi bland annat arbetat med Björn Elisson. Han är nu tjänstledig för masterutbildningen Nya performativa praktiker vid Dans och Cirkushögskolan i Stockholm och arbetar parallellt som koreograf vid Kulturhuset Stadsteatern Skärholmen.