Måns Erlandson

Foto: Håkan Larsson

Måns är utbildad vid Formation Professionnelle i Grenoble, Le T.C.D. i Paris samt hos dansgruppen Vindhäxor och koreografen Eva Lundkvist. Han har varit verksam som frilansande dansare sedan 1987 och har bl.a. arbetat med La Compagnie Christiane Blaise i Grenoble och med Cathrine Diverres, Bernardo Montet och Joseph Nadj i Paris.

Sedan 1992 arbetar Måns med Sverige som bas och har arbetat med bl. a. Eva Lundkvist, Birgitta Egerbladh, Greta Lidholm, Lena Josefsson, Susanne Jaresand, Mats Isaksson, Efva Lilja, Kjell Nilsson, Louise Kvarby, Maria Sandin, Lotta Gahrton och Ingrid Olterman.

Måns har koreograferat ett flertal verk för teater, t ex Enskedespelet, samt för Avart Dans & Rörelse med vilka han även arrangerar festivaler, seminarier och kurser. Han arbetar också som pedagog och ger fortbildning för utbildade dans- och teaterpedagoger, dansare och skådespelare med fokus på improvisation, komposition och kontaktimprovisation. Måns har även erfarenhet av skådespeleri och som dockspelare.

Den senaste perioden har Måns arbetat med Avart Dans & Rörelse och de egna verken Tango på en soptipp och Morsor och Farsor. Han har även arbetat med Ingrid Olterman.