Katarina Eriksson

Foto: Håkan Jelk

Katarina är utbildad vid Svenska Balettskolan i Stockholm och The National Ballet School of Canada i Toronto. 1990 anställdes hon vid Kungliga Baletten i Stockholm.

Sedan 1995 har Katarina arbetat som frilansande dansare på den moderna dansscenen. Bland de koreografer Katarina arbetat med kan nämnas Ina Christel Johannessen, Cristina Caprioli, Lotta Melin och Örjan Andersson. Hon har under en längre tid samarbetat med koreograferna Björn Elisson och Helena Franzén i ett flertal produktioner.

Katarina har även erfarenhet som koreograf, gör performanceföreställningar och undervisar. Hon startade danskollektivet Räserbyrån 1997 tillsammans med Per Sacklén och Håkan Mayer och har samarbetat med konstnärerna Karin Lind och Maria Hurtig samt med dansaren och koreografen Ingo Reulecke i Berlin.

Under den senaste perioden har Katarina bland annat arbetat med koreograferna Helena Franzén och Björn Elisson samt med ny produktion för Räserbyrån. Hon har även påbörjat arbetet med Carmen i regi/koreografi av Örjan Andersson.