Helena Lundqvist

Foto: Carl Thorborg

Helena är utbildad till dansare under åren 2002-2006 vid Balettakademien i Stockholm samt den ettåriga dansarutbildningen vid Danshögskolan.

Hon frilansar med Stockholm som bas och har medverkat i flera projekt för scen samt platsspecifika verk med koreografer som Åsa N. Åström, Ulrika Wedin och Linnea Lindh. Hon har även erfarenhet som dansare i video och filmmediet med koreografer som Örjan Andersson, Johan Renck och Carl Olof Berg.

Helena arbetar själv koreografiskt, bland annat i Own Our Own Time IV. Ett projekt om att samla tid i samarbete med konstnären Kerstin Lindström på Textilmuseet i Borås. Hon har även koreograferat UPPSLAG för Regionteater Väst, ett koreografiskt koncept för att prata om dans och dess ev. betydelse.

Helena undervisar återkommande på Dans och Cirkushögskolan och har arbetat som turnéledare och repetitör för avgångsklasserna på Balettakademien i Stockholm.

Under åren 2012-2015 har Helena arbetat som dansare vid Regionteater Väst där hon har spelat drygt 400 föreställningar för barn och unga i föreställningar skapade av Camilla Ekelöf, Martin Forsberg, Minna Krook, Max Stone och Nelson Rodriguez Smith.