David Lagerqvist

Foto: Carl Thorborg

David Lagerqvist är utbildad vid Kungliga Svenska Balettskolan under åren 2007–2010.

Efter avslutad utbildning hade han bland annat en praktiktjänst vid Kungliga Operan, arbetade med konstbiennalen i Venedig samt kompaniet med Zhukov Dance Theatre i San Francisco. Han har arbetat med koreografer som Yuri Zhukov, Pontus Lidberg, Sigge Modigh, Peter Svenzon och Alexander Ekman.

Han har även medverkat i musikalproduktioner som West Side Story på GöteborgsOperan och Hair på Østre Gasværk Teater i Köpenhamn.

Under åren 2014–2017 var David engagerad vid Ballet du Grand Théàtre de Genève i Schweiz där han dansade i verk av Sidi Larbi Cherkaoui, Benjamin Millepied, Pontus Lidberg, Michel Kelemenis, Joelle Bouvier, Andonis Foniadakis, Jeroen Verbruggen, Ken Ossola, Cindy Van Acker och Claude Brumachon på stora internationella turnéer på teatrar och operahus i och utom Europa. David har bland annat arbetat med föreställningen Babsan Show-Ett liv i rosa i regi och med koreografi av Hans Marklund samt danskompaniet Acosta Danza på Cuba.

Under den senaste perioden har David arbetat och turnerat med koreografen Pontus Lidberg samt varit engagerad vid Dramaten där han medverkade i föreställningen Safe skriven och regisserad av dramatiken Falk Richter och med koreografi av Johanna Lemke.

 

Anställd enligt särskilda kriterier för unga dansare