Daniel Andersson

Foto: Håkan Larsson

Daniel är utbildad vid Svenska Balettskolan i Stockholm. Sedan 1989 har han arbetat som frilansande dansare i allt från rockvideos till operor men framförallt i moderna verk. Han har uppträtt på ett flertal teatrar, på olika torg ute i landet och i en och annan gymnastiksal.

Daniel har arbetat med Mats Ek, Andrea C Rygh, Henrik Vikman, Jules Buchholtz, Juan Pedro Fabra, Carina Reich & Bogdan Szyber, Anna Vnuk, Cristina Caprioli, Staffan Eek, Sanna Söderholm, Gunilla Heilborn, Amir Hosseinpour, Minna Krook, Christina Tingskog, Åsa Unander-Scharin, Ulrika Wedin och Marie Fahlin. Han har uppträtt på Dansens Hus, Moderna Dansteatern, Dramaten och Kulturhuset i Stockholm, Malmö Dramatiska Teater, Drottningholms Slottsteater, Opéra Comique i Paris, Stadsschouwburg i Amsterdam och på turné med Riksteatern.

Utöver arbete som dansare har Daniel även erfarenhet av att skapa videoverk, skapat musik och ljudarbeten till scenföreställningar och filmer, klippt film samt koreograferat och skrivit ett flertal föreställningar. Daniel har också medverkat som skådespelare på scen och film.

Daniel är sedan hösten 2014 tjänstledig för studier.