Catharina Allvin

Foto: Håkan Larsson

Catharina är utbildad vid Balettakademien i Stockholm och på Dance Space i New York. Sedan 1994 har hon arbetat som frilansande dansare med Stockholm som bas.

Under flera år arbetade Catharina i danskompaniet Modern JazzdansEnsemble med koreografer som Jan Åström, Roger Lybeck och Charles Moore. Hon har även arbetat med koreograferna Charlotta Öfverholm, Kajsa Giertz, Dorte Olesen, Roine Söderlund, Lena Josefsson och Birgit Cullberg.

Catharina har medverkat i musikalerna Cabaret och Den lilla sjöjungfrun på Dramaten, Kristina från Duvemåla på Cirkus och Victor/Victoria och My Fair Lady på Oscarsteatern. På Stockholms Stadsteater har hon medverkat i Mio min Mio och Ronja Rövardotter i koreografi av Carl Olof Berg och i Djungelboken koreograferad av Camilla Ekelöf. Catharina har även arbetat som koreograf både på Dramaten och på Stockholms Stadsteater

Under den senaste perioden har Catharina medverkat i Ronja Rövardotter med Roger Lybeck som koreograf och i Anna Vnuks Skaka Galler på Kulturhuset Stadsteatern.