Bambam Frost

Foto: Carl Thorborg

BamBam Frost är dansare och performer baserad i Stockholm. 2013 tog hon kandidatexamen i Samtida dans vid DOCH/ Stockholms Konstnärliga Högskola.

Sedan 2008 är hon medlem i P*fect Dancecompany och har tillsammans med dem koreograferat och medverkat i musikalen Cabaret på Malmö Stadsteater, Imprint med premiär på Dansens hus i Stockholm. Under våren 2016 ingick de i ett dans-research projekt på Riksteatern. Tillsammans med P*fect har hon även drivit nattklubb, skapat vogue event och medverkat i allt från julgalor, melodifestivalen, tv-produktionen Full patte, musikvideos, konserter och reklam.

Förutom P*fect har Bambam arbetat som performer och dansare med Paloma Madrid i hennes föreställning How many bodies does it take to start a revolution, Marina Abramovic The Cleaner och Cleaning the mirror, i Somos-Som oss av Lisa Janbell, Ready Ready av Mari Carrasco och Arbets momument av Alexandra Piricis på MDT.

Våren 2015 medverkade hon i Skapelsen koreograferat av Erik Linghede och hon medverkar även i hans nya produktion Drone som ska på turné med Riksteatern under hösten 2018.

Under den senaste perioden har Bambam arbetat med koreografen Mette Ingvartsen i produktionen To come extended som under 2017–2018 kommer att turnera runt om i Europa. Parallellt med detta arbetar hon med stycket Sorry som blir hennes debut som koreograf.

 

Anställd enligt särskilda kriterier för unga dansare