Bambam Frost

Foto: Carl Thorborg

BamBam Frost är dansare och performer baserad i Stockholm. 2013 tog hon kandidatexamen i Samtida dans vid DOCH/ Stockholms Konstnärliga Högskola.

Bambam har bland annat medverkat i The Cleaner och Cleaning the Mirror av Marina Abramovic, Skapelsen av Erik Linghede, How many bodies does it take to start a revolution av Paloma Madrid, musikalen Cabaret på Malmö Stadsteater, Somos-Som oss av Lisa Janbell, Ready Ready av Mari Carrasco och i Alexandra Piricis Arbetets Monument på MDT.

Sedan 2008 är Bambam medlem i P*fect Dancecompany och har tillsammans med dem ingått i en rad samarbeten. Tillsammans har de skapat föreställningar, arrangerat vouge event och medverkat i alternativa dansresearch projekt på Riksteatern, julgalor, melodifestivalen, musikvideos och konserter.

Under den senaste perioden har Bambam arbetet med koreografen Mette Ingvartsen i produktionen To come extended som under 2017-2018 kommer att turnera runt om i Europa. Under hösten 2018 medverkar hon i Erik Linghedes nya produktion Drone och parallellt med detta arbetar hon med stycket Sorry som blir hennes debut som koreograf.

 

Anställd enligt särskilda kriterier för unga dansare