Åsa Thegerström

Foto: Joachim Lechte

Åsa är utbildad vid Balettakademien i Göteborg och Peridance Center NY och har sedan 1992 dansat i moderna danskompanier i Sverige och Tyskland.

Bland de koreografer hon arbetat med kan nämnas Gun Lund, Camilla Ekelöf, Eva Ingemarsson, Malaika Kusumi, Håkan Mayer, Linda Forsman, Gunilla Olsson, Tim Zimmermann, Chiang-Ching, Ivo Cramér, Carl-Olof Berg och Peter Svenzon.

Hon har dansat på teatrar, operahus och scener i Göteborg, Stockholm, Frankfurt och gästspelat i Bryssel, New York, Jerusalem, Casablanca, Peking och Shanghai. Hon har dessutom medverkat i ett antal tv-produktioner i Sverige, Norge och Danmark.

Åsa har erfarenhet som koreograf, bl.a. i musikalen Spring Awakening på Värmlandsoperan. Hon är en av initiativtagarna till danskompaniet Gungfly och har även arbetat som koreograf- och regiassistent och danspedagog.

Under den senaste perioden har Åsa arbetat med Gun Lund och E=mc2 Danskonst i produktionerna Linier och Sketches of the world – The seven continents samt med Embla dans och teater.