Andrea Svensson

Foto: Håkan Larsson

Andrea utbildade sig vid Balettakademien i Stockholm. Sedan 1992 har hon arbetat som frilansande dansare inom ett brett område med allt från underhållning till modern/nutida dans.

Bland de koreografer Andrea arbetat med på senare tid kan nämnas Stina Nyberg, Anna Vnuk, Rebecka Stillman, Carl Olof Berg och Minna Krook.

Andrea har medverkat i allt från musikaler och show till verk av moderna/nutida koreografer och kompanier. Hon har arbetat med TV-, film- och videoproduktioner, teater, cirkus, opera, barnproduktioner och performanceföreställningar.

Sedan 2015 ingår Andrea i Weld Company där hon medverkat i Rebecka Stillmans föreställning Phoenix på Dansens hus stora scen, samt på Weld. Engagemanget i Weld Company fortsätter tills vidare.

Under den senaste perioden har Andrea turnerat runt om i Sverige samt till Assitejs Kingfestival i Novgorod, Ryssland  med föreställningen Burken i koreografi av Anna Vnuk. Hon har även medverkat i Shapes of States av koreografen Stina Nyberg samt Ah hallo bebis av koreografen Minna Krook.